Bron foto: vrijeopinie.blogspot.com
 

Bij mijn onderzoek naar de Van Brederodes wist ik, buiten het huwelijk van Johan Wolfert van Brederode met Anna Johanna van Nassau-Siegen, dat er nog een Van Brederode zorgde voor een lijn naar de Nassauís. Het gaat hier dan om het huwelijk van Catharina van Brederode met Jan I van Polanen. Een achterkleinkind uit dit huwelijk n.l. Johanna van Polanen, dochter van Jan III van Polanen trouwde op 1 augustus 1403 met Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg.

Ik ben de nakomelingen van dit huwelijk aan het invoeren in het bestand van Van Brederode, maar ik vond het leuk om daar een aparte website van te maken, en dat is deze. Ik zal elke keer wanneer ik een update doe op de Van Brederode website ook hier de update doen van de nakomelingen van Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg en Johanna van Polanen. Bij het merendeel staat een stukje tekst met foto.

Ik wil Sophie Ragas, beheerder van de website All Things Royal, danken voor het ter beschikking stellen van haar vorsten bestand. Met dit bestand als basis en daarnaast o.a. Wikipedia voor teksten en fotoís kan ik deze website compleet maken.

De Van Brederode website vindt u hier:
http://www.huisbrederode.nl

 

Copyright © 2018 Rob Hubert, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.

Laatste update 20 juli 2018.